morfologies

Mira quina gràcia, tu! Uns senyors i unes  senyores que  no sabien a què dedicar el seu temps, s'han posat a fer un estudi -un gran estudi- per saber les formes predominants de les senyores. D'aquí n'han tret una gran conclusió. Una conclusió que donará per a molt: Per xerrar-ne, per escoltar debats en programes televisius, de ràdio, per omplir revistes, diaris, i sobretot per classifica-nos. Bé, en aquest cas  per classificar a les dones. L'estudi conclou que hi ha tres tipus de formes predominants en els cossos de les dones: El cilindre, el diàbolo i la campana. A partir d'aquí miraran que les talles i la confecció de les prendes de vestir (de les senyores, és clar) s'adeqüin a les formes de qui se les ha de posar. Així doncs, les formes descartades per minoritàries s'hauran d'aguantar com ja feien fins ara. I la dona que tingui forma de xampinyó? I la de formatge de bola? I les dones armari?

Una altra qüestió és el sexe que han triat  per fer l'estudi. Per la vida  política, laboral, social s'està imposant arreu la PARITAT (que com el seu nom indica vé de parida) oi? A l'hora de vestir, fer talles i demanar que es faci roba per a tothom els homes no hi  pintem res? O algú d'aquests savis estudiosos no s'ha adonat que si de dones n'hi ha de tres tipus  predominants, d'homes n'hi ha pla més?

A mi no em costa massa comprar roba. No em costa, em refereixo, pel què fa a triar (és evident que encara que te la compris de segona mà o al mercat has de pagar…) però sí que em trobo que mai uns pantalons em van a mida de llargada si em van bé de cintura. (això de la cintura és un dir, perquè també costa trobar-ne que no et quedi la trinxa ficada al cul i tant baixos que el botó et rasca el pubis, de manera que t'agradi o no puguis ensenyar la goma dels calçotes amb la marca ben grossa). Quan em compro una camisa, si em  corda del coll les mànigues són prou llargues  com per fer-ne una coixinera, o bé si em van a mida de llargada, sense que sembli que em  poso una camisa de dormir, els botons no els puc  cordar. Ja no cal que parli dels  jerseis que degudament rentats amb aigua freda queden compactats i no els pot ni aprofitar el meu nebot de tres anyets! 

Sincerament, no crec que la  mesura de les tres talles "morfològiques" serveixi per a res que no sigui per divertir-nos i riure classificant uns tipus de dones i uns altres. Cosa  inútil i desagradable. Els cossos d'homes i de  dones són de  moltes maneres. Aquí no hem d'acceptar la diversitat? Això no és políticament i socialment correcte? Quan analitzaran la quantitat de bones  persones vesteixin com vesteixin i ens deixarem de menjar l'olla per l'aspecte?

[@more@]

Quant a eudald

...quin ximple! no canviarem mai?
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 comentaris a l'entrada: morfologies

 1. elur diu:

  Ben dit!!!!! Moooooooooooooooolt ben dit!!
  Què hem de fer les que no tenim cap de les tres formes? anar a la botiga i dir: “ai miri, és que clar, perdoni, eh? però jo seria una barreja entre cilindre i diàbolo, però vaja, ni una cosa ni l’altre… què em recomana? un lifting? emgreixar-me fins a semblar una campana?”
  Tan fàcil que seria unificar les talles que ja hi han i deixar-se de posar etiquetes estúpides.
  Jo només vull anar a comprar uns pantalons i que la 40 em vagi bé!
  Uf… jerseis, bruses… si et va bé de tot arreu no t’hi caben els pits, si els pits t’hi caben les mànigues són curtes, si les mànigues són llargues t’arriben a mitja panxa… i els pantalons?? em va caure l’ànima als peus quan em vaig emprovar una 46 aquest estiu i no m’entrava bé, quan jo calço una 40… i podria omplir mil comentaris…

  Deixant de banda tot el tinglado, els dibuixos són boníssims!!

  PetoNassos!

 2. XeXu diu:

  No et falta raó, al contrari. Jo també tinc força problemes per trobar roba que em ‘quadri’, i sóc home. Aquests estudis són una bajanada, hi ha tants cossos diferents com persones, i mai de la vida podran aconseguir que la roba li senti bé a tothom per igual, es podrien dedicar a fer roba més neutra i més barata que tots puguem portar i no sentim que vestim amb sacs i parracs. Em treuen força de polleguera aquestes coses. Et felicito pel teu post, molt encertat.

 3. Jordi diu:

  Em penso que la culpa no és del tallatge sinó dels fabricants de roba que consideren que qualsevol que necessiti una talla superior a la 40 és una desgraciada que no mereix que li facin roba per haver menjat massa. Amb els homes no passa tant però deu n’hi do. Fa un parell d’anys se’m van mirar malament a una botiga d’Antoni Miró per què vaig gosar preguntar per uns texans que tenien a l’aparador.

 4. CHI 1″ Ceramic Hair Styling Iron Straightener FAROUK Model:10300
  $71.00 $50.00
  Save: 30% off
  • CHI Hair Straighteners limited edition pink camo collection ceramic flat iron will give you silky smooth hair

  • Versatile all-in-one ergonomic design is featured in this professional salon model hair care beauty product

  • Create silky, shiny hair instantly with this versatile flat iron

  • Flash quick heating, swivel cord

  • Straighten, flip, bend or curl

  • Free pink camouflage storage bag included

  http://www.ghdprincess.com/

 5. Nice information!Thanks for your great work.

  http://www.airmax-shox.com

  Nike Air Max

Els comentaris estan tancats.